Цялата битка винаги е била и ще бъде за политическите, партийните

...
Цялата битка винаги е била и ще бъде за политическите, партийните
Коментари Харесай

Георги Киряков: Ако Радев реши да влезе на партийния терен, вероя...

" Цялата борба постоянно е била и ще бъде за политическите, партийните квоти в регулаторите. Как може да си представим самостоятелност в един орган, в който борбата е за партийни квоти? "

 

Ротацията ще бъде един от значимите жалони за това по какъв начин ще протече политическата година, уточни Киряков.

Трябва да се гледат деликатно и европейските избори, добави той.

 

" Друг значим жалон ще бъде този прославен Шенген, който е полуШенген, тъй като най-важната част от това шенгенско пространство ни заобикаля още веднъж. България към момента няма цялостното доверие на своите европейски сътрудници. Тук става въпрос за нашето национално достолепие – още веднъж накърнено. Наказани са българските жители и това няма да бъде преодоляно тази година, без значение от хвалбите на държавното управление, което се закичи с тях. Крачката е доста добра, само че половинчата. "

 

Георги Киряков подчертава върху това какви " доста тънки сметки ще си направи Бойко Борисов и какви доста тънки сметки ще създадат дружно с новоочертаващия се водач на Движение за права и свободи Делян Пеевски ".

 

Там има вторична съдружна сглобка, която се отхвърля, само че е забележима. "

 

" Ако допуснем, че Движение за права и свободи публично ще бъде поканена като трето колело в тази коалиция, може и Делян Пеевски да играе по-важна, по-отговорна, по-тежка роля в българския политически живот ", счита Георги Киряков, който не изключва даже поста на ротационен министър председател.

 

ПП-ДБ са толкоз притиснати до стената политически, че нямат избор, с изключение на да бъдат дружно, до момента в който не поемат глътка въздух или не се удавят, разяснява политологът в предаването " Преди всички ".

 

Според него опозиционните партии не могат да намерят себе си в тази обстановка и президентът Румен Радев изземва ролята на опция.

 

" Ако президентът реши да влезе на партийния терен, това върви през натрупа на главната партия в опозицията – Българска социалистическа партия ", съобщи Киряков.

 

" Вероятността да катастрофира като президента Първанов е доста огромна. Затова са и страховете за по-активно влизане на партийния терен. Но има време. Зависи по какъв начин

ще се развие политическата обстановка в страната. "

 

Политологът прогнозира пробив в Столичния общински съвет – през това " Борис Бонев и неговите общински съветници да каталясат най-сетне ", тъй като проблемите се затлачват.

 

" Това е главната драма – да се види до каква степен инатът на един политик ще надделее пред интереса на един огромен град. "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР